• Västerås

    Att lista en annan stad som en sevärdhet är kanske att ta i men eftersom avståndet mellan Örebro och Västerås är så litet går det inte att undvika att tipsa om ett besök i Västerås. Avståndet är endast 85 kilometer fågelvägen så som du förstår är det ett mycket hanterbart avstånd för en utflykt.tagspar
    Om du vill åka tåg så trafikerar SJ denna sträcka och du tar dig från Örebro Centralstation till Västerås Centralstation på endast 49 minuter och resan kräver inga byten. Priset för tågresan brukar kunna hamna under 150 kronor om du är ute i god tid och bokar. För dig som föredrar buss så trafikerar Swebus samma sträcka men då får du räkna med en restid på en timme och femton minuter. För bästa pris på bussresan rekommenderar vi att du bokar i god tid då det brukar bli betydligt dyrare ju närmare avgång du kommer.
    Om du hellre vill åka bil mellan Örebro och Västerås så är avståndet cirka 95 kilometer bilvägen. Resan kommer ta dig via Arboga, Köping och Hallstahammar innan du kommer fram till Västerås. Bilresan tar en timme och två minuter och det gör alltså att det snabbast sättet att resa mellan Örebro och Västerås är med tåg.

    Hotell i Västerås

     För dig som vill övernatta i Västerås finns det flera bra hotell i Västerås att välja bland. Just nu är det mest populära hotellet i Västerås First Hotel Plaza som har hela 203 hotellrum. Du hittar detta härliga hotell på Karlsgatan 9A och har hela 26 våningar så det är väldigt svårt att missa hotellet. Läget är perfekt och anländer du med tåg eller buss har du endast 400 meter från Centralstationen till hotellet. Förutom fantastiska rum hittar du är en mycket bra restaurang, gratis wi-fi och en grym utsikt över Mälaren. För dig som gillar goda drinkar bör du besöka Sky Barhögst upp i hotellet där du kan njuta av goda drinkar samtidigt som du blickar ut över Västerås.